15/2/12

Δημοτικό συμβούλιο ..μετά καρπαζιάς

Έντονο επεισόδιο έλαβε χώρα στο δημαρχείο Αμφίκλειας την Παρασκευή 10/2/2012 μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφούσας παραταξης κ.κ. Καλλιακούδα και Βαφειά. Σύμφωνα με το Lamia report οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ήρθαν στα χέρια σε συνάντηση που είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι με νέους της Αμφίκλειας με αφορμή συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας το οποίο o κος Βαφειάς καταψήφισε.

Είναι λυπηρό σε αυτή την εποχή που η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Προτεραιότητα των δημοτικών συμβούλων θα έπρεπε να είναι η άμεση επίλυση των τόσων προβλημάτων που έχει η περιοχή μας και όχι οι καρπαζιές ....







http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=44741&Itemid=68

O Παπούλιας κι ο μισθός του

Μόλις σήμερα, ο αξιότιμος  κος Κάρολος Παπούλιας, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να "τον απαλλάξει από το μισθό που λαμβάνει ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας" , προκειμένου να συμβάλλει και αυτός με τη σειρά του στη διάσωση της χώρας.

Δυο χρόνια μετά την προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ κι ενώ ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα, έρχεται με αυτή την κίνηση να αποδείξει τι? Ότι συμπάσχει με τον άνεργο που δεν έχει τα μέσα να επιβιώσει, ή με τον εργαζόμενο και το συνταξιούχο, που τον τελευταίο καιρό έχουν δει τις αποδοχές τους να μειώνονται σημαντικά , για να μην πω να εκμηδενίζονται?

Τόσο καιρό, που η χώρα ταλανίζεται από την κρίση και πολιτικές θύελλες ξεσπούν με κάθε ευκαιρία, είναι ο μόνος, που θα μπορούσε, ίσως, μέσω της παραίτησής του, να δώσει μια λύση. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά,  χωρίς φόβο και πάθος, συναίνεσε και συναινεί αδιαμαρτύρητα σε όλα όσα οι πολιτικοί αρχηγοί και η τρόικα επιβάλλουν. 

Ας πάψουν, λοιπόν, οι κορώνες και οι έπαινοι για την πρωτοβουλία του Προέδρου, γιατί πλέον δεν πείθουν κανέναν. Το μόνο που ταιριάζει να λέγεται είναι το γνωστό απόσπασμα από το Κατα Ματθαίον Ευαγγέλιο: "Ουαι υμίν γραμματείς και φαρισαίοι, ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ ότι  καθαρίζετε το έξωθεν τού ποτηρίου και της παροψίδος, έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας."