19/3/12

Το χωριό τίμησε τον άγιό του

Σε πνεύμα κατάνυξης υποδεχτήκαμε την θαυματουργή κάρα του Οσίου Σεραφείμ την Παρασκευή 16/3/2012. Πλήθος κόσμου από όλη τη Φθιώτιδα προσκύνησε το ιερό λείψανο καθ' όλη τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στο χωριό μας. 

Στο πολύ ενδιαφέρον κήρυγμά του ο εφημέριος μας Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Ζελιαναίος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ευχή η χάρη του Οσίου να μεσολαβήσει για να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Κι αυτή ας είναι και η δική μας παράκληση στον άγιο που γέννησε ο τόπος μας.

Και το σίριαλ του νερού συνεχίζεται.....

"Τα ίδια Παντελάκη μου...τα ιδια Παντελή μου" που λέει κι ο σοφός λαός. Το σίριαλ του νερού δείχνει να μην έχει τέλος αφού μια καινούρια βλάβη προκαλεί νέα ταλαιπωρία. Δεν ξέρω τι φταίει και το θέμα δε μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Είναι το κόστος της επισκευής απαγορευτικό δεδομένης  της κρίσης? Είναι η διάθεση που, ως φαίνεται, λείπει από τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί σοβαρά? Είναι η έλλειψη αντίδρασης από μέρους των μόνιμων κατοίκων? Ας βγει κάποιος υπεύθυνα να μας διαφωτίσει.

Με κάποιο τρόπο το ζήτημα πρέπει να λήξει. Ίσως αυτός να είναι η προβολή του και οι έντονες διαμαρτυρίες προς κάθε κατεύθυνση. Μια συντονισμένη προσπάθεια με παραλήπτες όλους όσους είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση. Μεμονωμένες φωνές και ατομικές προσπάθειες δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα αν συνολικά δεν κινηθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.