20/6/12

Οι "καθ' έξιν" Υπουργοί....

Έβλεπα χθες τα ρεζιλίκια του ΠΑΣΟΚ. Δε φτάνει που τους "καθάρισε" ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν μείνει τρεις κι ο κουκκος....έχουν και βλέψεις για Υπουργικούς θώκους. Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης και Ευθυμίου επέμεναν να λάβουν Υπουργείο προκειμένου να συμφωνήσουν να συμμετάσχει το κόμμα τους στην Κυβέρνηση. Την ίδια άποψη δε, είχε και η Διαμαντοπούλου, αν και δεν εξελέγη. 
Ο λαός τους είπε ξεκάθαρα με το 12% και βάζοντας το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση "ΔΕ ΣΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ" . Έτσι, δεν καταλαβαίνω με ποιό κριτήριο τα "κορυφαία στελέχη" έχουν τέτοιες απαιτήσεις. Όλοι τους κατά την ταπεινή μου άποψη, υπήρξαν αποτυχημένοι Υπουργοί, παρόλο που τα ΜΜΕ φρόντισαν να χτίσουν μια  θετική εικόνα προβάλλοντας τα τραγικά τους λάθη ως επιτεύγματα. Ο Λοβέρδος απ' όπου πέρασε άφησε καμμένη γη. Κατέστρεψε αρχικά τα εργασιακά κι έπειτα το σύστημα υγείας με τις "φαεινές" του ιδέες. Ο δε Χρυσοχοϊδης ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέτυχε παταγωδώς, επί των ημερών του η εγκληματικότητα έφτασε σε ύψη πρωτόγνωρα για την Ελλάδα. Ως Υπουργός Ανάπτυξης δε..έργο τεράστιο...έργο ΜΗΔΕΝ. Για να μην αναφερθώ στο ατόπημα να παραδεχτεί ότι δε διάβασε το μνημόνιο, επειδή δεν προλάβαινε, και το ψήφισε, χωρίς να ξέρει τι λέει. Ο Ευθυμίου πάλι, μια ζωή άφαντος. Είτε ήταν είτε όχι το ίδιο και το αυτό. Για τη Διαμαντοπούλου τι να πει κανείς? Η νεκροθάφτης της παιδείας με όλη τη σημασία της λέξης. Διέλυσε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έφερε τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε κατάσταση τέτοια, ώστε να μη μπορούν να λειτουργήσουν. Και γι' αυτό τιμωρήθηκε. Έμεινε εκτός Βουλής, κι όμως συνεχίζει να απαιτεί Υπουργείο.
Μόνο μια εξήγηση μπορώ να δώσω σ' αυτή την εμμονή. Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι με την καρέκλα και δε μπορούν να την αποχωρηστούν. Σαν το ναρκομανή εκδηλώνουν στερητικό σύνδρομο, όταν αντιλαμβάνονται ότι πια δε θα έχουν εξουσία. 
Σα σοσιαλιστές, καλό θα είναι να αφουγκραστούν τη φωνή του λαού. Όταν, κύριοι, εκλέγεστε ασθμαίνοντας δεν έχετε το δικαίωμα να ομιλείτε ούτε να απαιτείτε. Όταν ο κόσμος σας στέλνει σπίτι σας, μην τον αγνοείτε, προκειμένου να ικανοποιήσετε τις δικές σας αρρωστημένες ανάγκες, γιατί το βουλευτιλίκι δεν είναι ισόβιο, μπορεί την επόμενη φορά να βρεθείτε εκτός και τότε Υπουργοί μόνο στον καθρέφτη σας θα μπορείτε να το παίζετε. Αν είχατε έστω κι ένα σπυρί φιλότιμο, θα είχατε σκύψει το κεφάλι λέγοντας ένα ευχαριστώ σ' αυτό το χαζό λαό που σας έδωσε πίσω τον υψηλό μισθό σας κι ένα συγγνώμη σ' όλους τους υπόλοιπους για την ανικανότητά σας.