8/9/13

ΔΕΘ ..(Δεν Εχει το Θεο του...)

Ωραία τα είπε! Αφού αρχικά ευχαρίστησε τους δύο εταίρους κι επιτέθηκε σφόδρα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ανακοίνωσε με περισσή περηφάνια : «Πέρυσι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, φέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το Grexit έγινε Grecovery". Και δεν παρέλειψε να υποσχεθεί ελαφρύνσεις φόρων, διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος για την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων, νέες θέσεις εργασίας, σε καμιά περίπτωση νέα μέτρα και ανάκαμψη μέχρι το 2020 κι όχι σε 20 χρόνια, όπως υποστηρίζουν οι πολιτικές Κασσάνδρες.
Για όλα τα υπόλοιπα ..μιλιά..
Κι αφού "παρέλειψε" να αναφερθεί δεν έχω παρά να τον ρωτήσω :

  • Πως πρόκειται να πιαστούν οι στόχοι τη στιγμή που όσα μέτρα έχουν μέχρι τώρα ληφθεί δε φαίνεται να έχουν αποτέλεσμά? 
  • Είναι αλήθεια ότι με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης η κατανάλωση μειώθηκε κατά 70% με αποτέλεσμα τα κρατικά έσοδα να μειωθούν κατά περίπου 237.000.000 Ευρώ, ενώ πολλά πρατήρια αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο? 
  • Είναι αλήθεια ότι η εκτίναξη στο 23% του ΦΠΑ στην εστίαση, όχι μόνο δεν έφερε τα αναμενόμενα αλλά αντίθετα προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση?
  • Ποιά είναι τα πραγματικά έσοδα από τη φορολογία των πολιτών και πόσοι από αυτούς μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους?
  • Είναι αλήθεια ότι με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και με τη συνεχώς αυξανόμενη φορολογία η αγοραστική δύναμη του Έλληνα εκμηδενίστηκε, με αποτέλεσμα τα απανωτά λουκέτα στα καταστήματα και τους άνεργους εμπορουπαλλήλους να φτάνουν πλέον τους 100.000?
  • Είναι αλήθεια ότι λόγω της αύξησης της φορολογίας των επιχειρήσεων, πολλές πολυεθνικές διακόπτουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα κι ακόμα περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, απολύοντας καθημερινά εκατοντάδες εργαζομένους?
  • Η ΕΛΣΤΑΤ κάνει λόγω για ποσοστό ανεργίας 27,4% το Μάιο του 2013. Πόσο αληθινή είναι η μέτρηση και πως καθορίζεται το ποσοστό? Αφορά, μήπως, μόνο όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας? Γιατί άλλες μετρήσεις ανεπίσημες κάνουν λόγο  για ποσοστό 40%. Στους άνεργους συμπεριλαμβάνονται κι όσοι υποαπασχολούνται ή όσοι αν και εργάζονται δεν αμοίβονται κανονικά?
  • Είναι αλήθεια ότι εκατομμύρια ευρώ σπαταλήθηκαν σε κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης με τη διοργάνωση σεμιναρίων για ανέργους που στην ουσία το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν να γεμίσουν οι τσέπες των ιδιοκτητών τους?
  • Είναι αλήθεια ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων όχι μόνο δε θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, αφού στην ουσία ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να συντηρούν την αγορά, έχοντας ένα μικρό μέν, σίγουρο δε μισθό?
  • Τα χρήματα που δόθηκαν στις Τράπεζες για την περίφημη ανακεφαλαιοποίησή τους, τελικά που πήγαν? 
  • Ποιος ο λόγος να κλείσει η ΕΡΤ σε ένα βράδυ για να ξανανοίξει σε τρείς μήνες με το ίδιο προσωπικό?
  • Ποιος ο λόγος του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ όταν καταργεί ή συγχωνεύει σχολές και τμήματα "άχρηστα" κατά την άποψη του Υπουργείου Παιδείας την ίδια ώρα που εξακολουθεί να επιδοτεί σχολές χωρίς κανένα αντικείμενο? Και ποιός ο λόγος να κόβεται η χρηματοδότηση στα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα ενώ την ίδια ώρα πληρώνονται αδρά αμφιβόλου ποιότητας ερευνητικά προγράμματα?
  • Είναι αλήθεια ότι οι συντάξεις των αιρετών (Βουλευτών, Υπουργών, Δημάρχων κτλ) αντί να περικοπούν αυξήθηκαν και οι μισθοί των Βουλευτών δεν υπέστησαν καμία μείωση?
  • Γιατί ξεκινούν οι απολύσεις στο δημόσιο απ' την εκπαίδευση τη στιγμή που χιλιάδες επίορκοι εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους? Και τελικά γιατί οι μόνοι που μένουν πάντα αλώβητοι από τις όποιες μεταρρυθμίσεις είναι οι υπάλληλοι της Βουλής?
  • Η περίφημη "εξυγίανση" του συστήματος υγείας τι αποτελέσματα είχε? Μήπως αντί να διορθώσει τα κακώς κείμενα δημιούργησε πολύ περισσότερα?
  • Οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά μήπως τελικά νομιμοποίησαν το θεσμό της δουλείας δημιουργώντας στην πραγματικότητα εργαζομένους χωρίς καθόλου δικαιώματα?
  • Τέλος, για την άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό επιθυμούν να καταστρέψουν τη χώρα, ποιός ευθύνεται?
Αυτά και χιλιάδες άλλα, καθημερινά θέματα θα έπρεπε να είχαν απασχολήσει τον Πρωθυπουργό κι όχι το αν θα καταφέρει ποτέ να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.