3/5/12

Πανηγύρι Οσίου Σεραφείμ 6 Μαϊου 2012

Κι επειδή πολύ ασχοληθήκαμε με τα εκλογικά να αναφερθούμε και στα ουσιαστικά.. Την Κυριακή 6 Μαϊου  γιορτάζει ο πολιούχος μας Όσιος Σεραφείμ. Το Ζέλι απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφτείτε τον τόπο μας, όσοι δεν κατάγεστε από κει και να ανάψετε ένα κερί στη χάρη του. 


Η Κυριακή λόγω των εκλογών είναι δύσκολη όμως η παραμονή  (Σάββατο 5 Μαϊου)  είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εκδράμετε.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών  που θα τηρηθεί στον Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ είναι το εξής  :

Σάββατο 5/5 ώρα 19:00 :  Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ.

Κυριακή 6/5 πρωϊ  : Όρθρος και Θεία Λειτουργία.


Κυριακή 6/5 ώρα 19:00  : Μεθέορτος εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Οσίου.


Πέρα από το θρησκευτικό ενδιαφέρον, το Ζέλι είναι ένα εξαιρετικά φιλόξενο χωριό, που ξέρουμε να τιμάμε και να περιποιούμαστε τους ξένους. Αν έλθετε σίγουρα δε θα χάσετε. Θα έχετε τη δυνατότητα να διασκεδάσετε με παραδοσιακή μουσική και χορό μέχρι πρωϊας και να βιώσετε την εμπειρία των ρουμελιώτικων πανηγυριών.

Σας περιμένουμε όλους ...

"Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο"

Κοντοζυγώνει η ώρα της κάλπης και πραγματικά χαίρομαι όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που βολοδέρνουν στα κανάλια και αφού λόγο δεν έχουν να αρθρώσουν καταλήγουν σχεδόν να παίζουν μπουνιές αποκαλώντας ο ένας τον άλλο "προδότη". 

"Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο" "Κύριοι"....και μαύρο γιατί :

  • Τα δύο τελευταία χρόνια εκμηδενίσατε το εισόδημά μου και με εξαθλιώσατε ενώ εσείς  το εισόδημά σας φροντίσατε να το διατηρήσετε ατόφιο.
  • Εμπιστεύτηκα το ελληνικό δημόσιο προ τριετίας κι επένδυσα σε ομόλογο του κι από το αρχικό ποσό έμεινα με τα μισά κι αυτά θα τα πάρω το 2042 επειδή εσείς έτσι αποφασίσατε.
  • Επιβάλατε στη ζωή μου τη μιζέρια κι ας είναι αυτό που σιχαίνομαι περισσότερο.
  • Με δεσμεύσατε για 30 χρόνια βάζοντας την υπογραφή σας σ ένα κωλόχαρτο που, όπως εκ των υστέρων παραδεχτήκατε, δεν είχατε το χρόνο να διαβάσετε.
  • Με διαβάλατε παγκόσμια αποκαλώντας με τεμπέλη και κλέφτη και δώσατε το δικαίωμα σε όσους είναι απείρως χειρότεροι να μου βγουν κι από πάνω.
  • Με κάνατε να μην έχω όνειρα, να μην ελπίζω σε τίποτα , να μη θέλω να έχω συνέχεια.
  • Με αναγκάσατε να διαβάζω κάθε μέρα και για μια αυτοκτονία στη χώρα που προ διετίας το ποσοστό των αυτόχειρων ήταν μηδενικό..και δε φτάνει αυτό έχετε το θράσος όταν σας το θέτουν ως ερώτημα να απαντάτε ότι γράφετε τις αυτοκτονίες εκεί που δεν πιάνει μελάνι..για να μην το μεταφέρω όπως ακριβώς ελέχθη. 
  • Μου στερήσατε το δικαίωμα στην περιουσία αφού με τους φόρους που επιβάλατε είναι αδύνατον να συντηρήσω ό,τι μέχρι τώρα με κόπο απέκτησα.
  • Μου στερήσατε το δικαίωμα στην εργασία αφού η ανεργία καλπάζει.
  • Μου στερήσατε το δικαίωμα στην παιδεία με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης κονδυλίων.
  • Μου στερήσατε το δικαίωμα στην υγεία με τα νοσοκομεία να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε το πιο απλό περιστατικό λόγω έλλειψης υλικών.
  • Μου στερήσατε το δικαίωμα στα αξιοπρεπή γηρατιά, αφού ληστέψατε τα ταμία με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να μου δώσουν τη σύνταξη για την οποία επί σειρά ετών σας πλήρωνα.
  • Μου στερήσατε το δικαίωμα στην ασφάλεια αφού η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και συνεχίζει να ανεβαίνει ραγδαία. 
Και πρέπει ίσως να σας ευχαριστήσω αφού ακόμα δε μου έχετε στερήσει το δικαίωμα να αναπνέω χωρίς να σας πληρώνω χαράτσι...


Μαύρο "Κύριοι"  και για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή θα είναι κανείς από σας τους 300 να μην είναι τη δευτέρα το πρωί στη Βουλή. Όλοι στο ταμείο ανεργίας να δείτε πως μπορεί να ζήσει κανείς με 360 ευρώ το μήνα. Κι εμείς οι υπόλοιποι κάπως θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε, αφού έχουμε μάθει και να δουλεύουμε και να κοπιάζουμε..εσείς οι κατεξοχήν ανεπάγγελτοι πως θα τα καταφέρετε??