19/6/12

Μαγκούρα - βουτιά 1-1

Δύο εκλογικές αναμετρήσεις και περίπου 80.000.000 ευρώ έξοδα για το Ελληνικό κράτος κι είμαστε πάλι στα ίδια. Με δύο λόγια "πολύ κακό για το τίποτα". Δούλεψαν στο φουλ οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί  και κατάφεραν να πείσουν το 42% των Ελλήνων να ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με συντονισμένες κινήσεις, οι κατά τα άλλα "έγκριτοι κι αδέκαστοι" δημοσιογράφοι, σπέρνοντας τον τρόμο, κατόρθωσαν να επιβάλλουν ξανά το δικομματισμό. 
Όμως πως ψήφισαν οι Έλληνες? Ποιοί έφαγαν το παραμύθι και διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα? Τα στατιστικά είναι διαφωτιστικά :
Συντριπτικά τα ποσοστά της ΝΔ σε ηλικιές 55 και άνω, άγγιξε το 40%!!   Ενώ οι νέοι τιμωρούν, οι γέροι επιμένουν. Ειδικότερα, στην ηλικιακή ομάδα 18-34 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 33% των προτιμήσεων, η ΝΔ το 20% και το ΠΑΣΟΚ το 6%. Στην ομάδα από 35-54 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 34%, η ΝΔ το 24% και το ΠΑΣΟΚ το 8%. Τέλος, στις ηλικίες από 55 ετών και πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20%, η ΝΔ 39% και το ΠΑΣΟΚ το 17%. Η δε αποχή έφτασε στο 38%.
Κι έχω την απορία.. που θέλω να την απευθύνω στους άνω των 55. Τι έχει μεγαλύτερη σημασία τελικά? Να υπάρχει μέλλον ή να συντηρηθεί το παρελθόν? Αυτό το 40% αναλογίστηκε πριν ρίξει το κουκί του στην κάλπη, το τι έχει υποστεί αυτά τα χρόνια απ' τους "κυρίους"  αυτούς που έστειλε ξανά στη Βουλή? Θυμήθηκε μήπως ότι πλέον πρέπει να πληρώνει αδρά για να πάρει τα φάρμακά του? Θυμήθηκε ότι είδε το πενιχρό τους εισόδημα να συρρικνώνεται κατά σχεδόν 30%? Θυμήθηκε ότι έψαχνε να πληρώσει το χαράτσι για να μην του κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα? Θυμήθηκε ότι τα εγγόνια του μέχρι το Δεκέμβριο δεν είχαν βιβλία ή ακόμα χειρότερα ότι λιποθυμούν στα σχολεία λόγω υποσιτισμού? Θυμήθηκε ότι έχει ένα ή και δύο παιδιά άνεργα? Θυμήθηκε ότι στήνεται στα συσσίτια της εκκλησίας γιατί αυτά, που φοβήθηκε ότι θα χάσει, του τα παίρνουν πίσω μέσω των φόρων κι έτσι δεν έχει να φάει? Θυμήθηκε ότι δε μπορεί να εξυπηρετηθεί στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης υλικών? Ελπίζω να καμάρωσαν τον αρχηγό τους την Κυριακή το βράδυ, που πριν καν γίνει πρωθυπουργός, έσπευσε να δηλώσει την υποτέλεια του στους ξένους, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι καμία από τις προεκλογικές του φανφάρες δεν πρόκειται να τηρήσει κι απλά θα συνεχίσει την πολιτική του φίλου και συμμαθητή του Γιωργάκη. 
Το άλλο μεγάλο θέμα, η αποχή. 38% στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση από τη Μεταπολίτευση. Δεν έχω κάτι να πω..εδώ τα πρωτία έχουν οι νέοι, που προφανώς προτίμησαν την παραλία και το φραπέ από το εκλογικό τους δικαίωμα. Με ποια λογική? Με καμία..με τη λογική του ωχαδερφισμού, που, δυστυχώς, έχει περάσει στα γονίδια του Έλληνα. Απλά, απαράδεκτοι! Συνεχίστε τις βουτιές σας, φίλοι μου, ατάραχοι..αφού φροντίσατε και ενταφιάσατε το μέλλον σας.
Οι δύο αυτές ομάδες διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα και μας καταδίκασαν να υποστούμε ακόμα χειρότερα απ' όσα έχουμε ήδη υποστεί. Ελπίζω, μόνο, να έχουν συνειδητοποιήσει τι έκαναν..και φυσικά, δεν θέλω ποτέ ξανά να τους ακούσω να παραπονιούνται για την ανεργία, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση, τους κουτσουρεμένους μισθούς, τα φάρμακα, την παιδεία, την ασφάλεια. Κι ούτε να το σκεφτούν ως "Αγανακτισμένοι" να διαδηλώσουν στους δρόμους, γιατί θα είναι για φτύσιμο....