6/6/12

Που είναι η υγεία σας ????

Και η μεγάλη κατηφόρα άρχισε, όσο κι αν προσπαθούμε σθεναρά να μην το παραδεχόμαστε. Σε μια χώρα πολιτισμένη, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο, μεγάλο διάστημα στον τομέα της υγείας. Είναι ανήκουστο, άνθρωποι που πλήρωναν για χρόνια ασφαλιστικές εισφορές, να μην μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωση ή την ανακούφισή τους φάρμακα.
Και δε λυπάμαι, απλώς, αλλά οργίζομαι. 
Οργίζομαι να βλέπω ανθρώπους πάσχοντες από ανίατες ασθένειες να στήνονται με τις ώρες στον ΕΟΠΥ και τελικά κανείς να μη μπορεί να τους εξυπηρετήσει.
Οργίζομαι να βλέπω γονείς, των οποίων τα παιδιά πάσχουν από καρκίνο, να ικετεύουν για το φάρμακο εκείνο που θα σώσει το παιδί τους ή  έστω θα του δώσει μια ελπίδα επιβίωσης.
Οργίζομαι να βλέπω ανθρώπους ηλικιωμένους, που όλη τους τη ζωή πλήρωναν για να μπορέσουν στα γεράματά τους να έχουν μια ανθρώπινη ζωή, να καταλήγουν σαν τα αδέσποτα στα φαρμακεία, παρακαλώντας για πίστωση. 
Οργίζομαι να βλέπω στην Ελλάδα του 2012 να επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο το "αν δεν έχεις λεφτά, είσαι καταδικασμένος να πεθάνεις".
Οργίζομαι να βλέπω, τον κάθε άσχετο, και ναι αναφέρομαι στον κο Λοβέρδο, που η μικροψυχία και η στενομυαλιά του δεν τον αφήνουν να παραδεχτεί ότι κατέστρεψε 'ο,τι είχε απομείνει απ' το σύστημα υγείας, να διατυμπανίζει ότι εξυγίανε ένα "άρρωστο σύστημα" και να μοστράρεται ως εξαιρετικά επιτυχημένος στο υπουργικό του έργο...
Σε κάθε κρίση που είχε ξεσπάσει μετά την υπογραφή του μνημονίου μας εκβίαζαν με την ίδια καραμέλα..χτυπώντας πάντα στο πιο ευαίσθητο σημείο την υγεία. Αν η Ελλάδα πτωχεύσει, έλεγαν, θα καταρρεύσει η υγεία, δε θα υπάρχουν φάρμακα, δε θα υπάρχουν νοσοκομεία, ο ασθενής δε θα μπορεί να εξυπηρετηθεί..Τώρα τι από αυτά δεν ισχύει? Και τι έχει άλλο χειρότερο να περιμένει ο Έλληνας? Είναι καιρός, θαρρώ, να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά. Η αλήθεια είναι μία, αγαπητοί μου φίλοι, "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"...γιατί όταν μια χώρα δε μπορεί να διασφαλίσει το ύψιστο αγαθό, την υγεία, τότε δεν είναι απλά πτωχευμένη αλλά κατεστραμμένη.