5/3/12

Πενία τέχνας κατεργάζεται

Η οικονομική κρίση είχε και ένα καλό. Αφύπνισε τους πολίτες και οδήγησε στη δημιουργία πολλών και σημαντικών εθελοντικών δράσεων με σκοπό τη βοήθεια όσων έχουν ανάγκη. 
Το πασίγνωστο πλέον "κίνημα της πατάτας" επεκτείνεται μέρα τη μέρα σε όλη την Ελλάδα με τη διάθεση όλο και περισσότερων αγροτικών προϊόντων. 
Ο Σκάι σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή και τις Μητροπόλεις της Ελλάδας  έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2011 εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας για την ενίσχυση των συσσιτίων.
Ο δήμος Αχαρνών στηρίζει τους δημότες του εξασφαλίζοντας τους το καθημερινό τους φαγητό στο ποσό των 2,5 ευρώ τη μερίδα.
Στη γραμμή του εθελοντισμού και ο καλλιτεχνικός κόσμος, αφού το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα ξεκινήσει μια σειρά παραστάσεων, στις οποίες οι θεατές αντί εισιτηρίου θα προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα μοιράζονται σε όσους τα χρειάζονται.
Ευφάνταστη και η πρωτοβουλία του Πανευρωπαϊκού Σωματείου Αναπήρων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Συνεργασία -Δημιουργία", που με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, παρασκευάζουν γλυκό από τα νεράντζια που μέχρι πρότινος  σάπιζαν αζήτητα στα πεζοδρόμια των Αθηνών και το διαθέτουν σε άπορες οικογένειες.
Σε τόσο δύσκολους καιρούς είναι παρήγορο ότι μάθαμε να συμπονούμε και να βοηθούμε το συνάνθρωπο κι ας μη ξεχνάμε ότι σε τόσο ρευστές καταστάσεις είναι πολύ εύκολο η ζωή μας να ανατραπεί κι απ τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθούμε κι εμείς σε δύσκολη θέση.