22/9/13

Αρκετα!!!

Αδηφάγα κτήνη της σοβαρής δημοσιογραφίας, που δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο! Πόσα ήταν τα αιματοβαμμένα έσοδα σου από τις σημερινές διαφημίσεις  Θέμο? Και είναι η πρώτη φορά που βουτάς τα μούτρα σου στη λάσπη για να βγάλεις την αποκλειστικότητα? Εσύ ο ρυθμιστής των πάντων, ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Ζαχόπουλου, ο χαβαλές δημοσιογραφίσκος της πεντάρας που μεταλλάχθηκες σε μεγαλοεκδότη εν μια νυκτί! Εσύ που τόσα σου καταλογίζουν και ποτέ δεν είχες τη μαγκιά να βγεις και να εξηγήσεις ή ν' απολογηθείς!  
Αλλά δεν είσαι ο μόνος! Μέρες τώρα όλοι σέρνουν το πτώμα του Φύσσα εκεί που τους βολεύει. Tα κανάλια και τα μπλογκς ανακυκλώνουν τη σκηνή της δολοφονίας προσθέτοντας κάθε τόσο νέες,ανατριχιαστικές λεπτομέρειες λες και το ίδιο το έγκλημα δεν είναι από μόνο του ιδιαζόντως ειδεχθές! Για μια ακόμα φορά ο ανθρώπινος πόνος και το πένθος σφάγιο στο βωμό της τηλεθέασης και της αναγνωσιμότητας!
Ο πολιτικός κόσμος επίσης. Αριστεροί και δεξιοί, ακραίοι και μεσαίοι, σε μια στείρα αντιπαράθεση προσπαθούν ο καθένας για λογαριασμό του να αποκομίσει τα αντίστοιχα οφέλη. Ένας νεκρός - ειδικά όταν ο θάνατός του χαρακτηρίζεται πολιτική δολοφονία - πάντα βοηθάει αποτελεσματικά τη μάχη της ψηφοθηρίας!Κι η ιστορία το έχει αποδείξει από τον Καποδίστρια και  τον Ιωνα Δραγούμη μέχρι το Λαμπράκη, τον Τεμπονέρα και τον Παύλο Μπακογιάννη.
Αυτό που μου δίδαξαν οι τελευταίες μέρες είναι ότι σε τούτη τη χώρα έχει χαθεί ο σεβασμός. Ο σεβασμός στον πόνο, στην απώλεια, στη ζωή σε κάθε τι που θα μπορούσε να μας κρατήσει όρθιους. Πολλά θα μπορούσε κανείς να πει κι ακόμα περισσότερες αναλύσεις να κάνει για το πως γεγονότα σαν αυτό μπορούν να σέρνουν την κοινή γνώμη εκεί που θέλει ο καθένας που έχει τη γνώση και τα μέσα να την επηρεάσει. Δε θέλω, όμως να μπω σ' αυτά! Αυτό που θέλω είναι να πάψει πια αυτή η εκμετάλλευση κι αν δε μπορούν να σεβαστούν το νεκρό ας σεβαστούν τουλάχιστον μια μάνα που βιώνει τη χειρότερη απώλεια.