4/3/12

Ο πόνος των παιδιών..και το κέρδος των επιτηδίων

Τις τελευταίες μέρες ένα νέο νοσηρότατο φαινόμενο έχει παρουσιαστεί στις ιστοσελίδες κοινωνικής δυκτίωσης και αυτό είναι οι φωτογραφίες παιδιών που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία, της Κύπρου κυρίως, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Παιδιά με καρκίνο, παιδιά ακρωτηριασμένα, με εκτενή εγκαύματα "φιγουράρουν" στις φωτογραφίες αυτές. Το κατάπτυστο κείμενο, που συνοδεύει τις εν λόγω καταχωρήσεις  και που ηλεκτρονικά υπογράφεται από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, μας ενημερώνει, ότι με κάθε προώθηση από μέρους μας, η οικογένεια του παιδιού που "ποζάρει" -αν και σε κώμα - κερδίζει 5 λεπτά του Ευρώ για τα έξοδα της θεραπείας του!!!

Και ερωτώ..ποιος έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται τον πόνο ενός παιδιού και την αγωνία των γονιών του? Γιατί ο συγκεκριμένος φορέας, αν θέλει να συνδράμει, δεν το κάνει προστατεύοντας αυτές τις οικογένειες και τα προσωπικά τους δεδομένα? Κι αν όντως τα χρήματα δοθούν τελικά στις οικογένειες γιατί είναι απαραίτητο αυτό να διατυμπανίζεται μέσω facebook και οι εικόνες των πονεμένων αυτών πλασμάτων να είναι βορά στα μάτια του κάθε διαστροφικού? 

Κι οι αξιότιμοι κύριοι εισαγγελείς τι κάνουν? Δεν υπάρχει κανένας νόμος να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών? Είναι δυνατόν το κράτος να παρέχει πλήρη κάλυψη στους παιδεραστές μη δημοσιοποιώντας τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του και την ίδια στιγμή να επιτρέπει σε κάθε επιτήδειο να εκμεταλλεύεται το δράμα των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους?