4/11/13

Μετάλλαξη τρομοκρατίας ή....

Διαβάζω απ΄το πρωί τις  "καλημέρες" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι αναρωτιέμαι πόσο καλή μπορεί να είναι μια μέρα που η ατζέντα της έχει δύο κηδείες αθώων, τυχαίων θυμάτων...Τα γεγονότα της Παρασκευής μας πάγωσαν όλους. Οι στυγερές και άδικες δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο είναι καταδικαστέες, θέλω να πιστεύω, από το σύνολο της κοινωνίας. 
Ο τρόπος της εκτέλεσης κινηματογραφικός, τέλειος, ακριβής, άριστα σχεδιασμένος που δεν άφηνε κανένα περιθώριο λάθους. Θρασύτατος, επίσης, επίδειξη δύναμης και ικανότητας από μια "οργάνωση" που όλοι έσπευσαν να "φωτογραφήσουν" με βάσει πάντα τα σοβαρά κι αδιαμφισβήτητα "αποδεικτικά" στοιχεία. Ακόμα περισσότεροι προχώρησαν σε μακροσκελής αναλύσεις περί της "μετάλλαξης της εγχώριας τρομοκρατίας", αν κι όλοι περιμένουν μετά μεγάλης αγωνίας την αιματοβαμμένη προκήρυξη, για να εκδώσουν το τελικό τους πόρισμα. Κι όταν η προκήρυξη βγει, γιατί θα βγει, γι' αυτό μην αμφιβάλετε, τότε θα χαρακτηριστεί επίσημα τρομοκρατικό χτύπημα και θα καταχωνιαστεί με τόσα άλλα "ανεξιχνίαστα" στα συρτάρια της αντιτρομοκρατικής, ώσπου να προκύψει έπειτα από δεκαετίες, κανένας άλλος μεσήλικας και μισοκακομοίρης "φαρμακοχέρης" - Κουφοντίνας να φορτωθεί το φονικό.
Ποιος το έκανε?Γιατί το έκανε? Σε τι αποσκοπούσε? Ποιος ωφελείται και ποιος χάνει? Ερωτήματα που μάλλον θα μείνουν αναπάντητα, όπως κι όλα όσα έχουν προκληθεί απ' όλες τις προηγούμενες  "τρομοκρατικές επιθέσεις". Ποτέ κανείς δεν έδωσε εξήγηση, γιατί πολύ απλά, εξήγηση δεν υπάρχει!
Οι μόνοι χαμένοι της ιστορίας, οι οικογένειες που σήμερα καλούνται να δώσουν στα παιδιά τους τον τελευταίο ασπασμό. Και που κανείς ποτέ δε θα τους ζητήσει μια συγγνώμη που κλήθηκαν να πληρώσουν ένα τόσο βαρύ τίμημα. 
Μήπως, όμως, ήρθε ο καιρός, να τελειώσει αυτό το παραμύθι? Μήπως πρέπει κάποιος να βγει ευθαρσώς και να αποκαλύψει τις πραγματικές διαστάσεις του όλου θέματος? Γιατί θα πρέπει να είναι κανείς απίστευτα αφελής για να πιστέψει ότι υπάρχουν Έλληνες τρομοκράτες τόσο άρτια εκπαιδευμένοι ώστε να πραγματοποιήσουν ένα "χειρουργικό" χτύπημα, σε μια πολυσύχναστη περιοχή, στις 7 το απόγευμα,100 μόλις μέτρα απ' το αστυνομικό τμήμα, με απόλυτη ψυχραιμία και συγκέντρωση και τίποτα να μην πάει στραβά. Κι ότι επίσης μια οργάνωση που έχει σιγήσει εδώ και χρόνια επανήλθε δριμύτερη και μάλιστα μ΄ένα τυφλό χτύπημα που παραπέμπει σε διαταραγμένο πιστολέρο της αμερικανικής ειδησεογραφίας.
Μα αν, τελικά, υπάρχουν αυτοί οι τρομοκράτες, θα πρέπει ως κοινωνία να νιώθουμε εξαιρετικά ανήσυχοι και τραγικά ανασφαλείς, αφού κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί ότι δε θα γίνουμε ο επόμενος στόχος. Αρκεί να σκεφτούμε ότι τα παιδιά που δολοφονήθηκαν στο Νέο Ηράκλειο ήταν ο τυχαίος στόχος δολοφόνων που το μόνο που ήθελαν ήταν να χυθεί αίμα χωρίς να νοιαστούν τίνος το αίμα θα ποτίσει το δρόμο, για να καταλάβουμε το μέγεθος της απειλής.
Το τι πραγματικά συμβαίνει δε μπορώ να το ξέρω, μπορώ μόνο να σκεφτώ λογικά και να καταλήξω σε κάποια συμπεράσματα, χωρίς όμως να είμαι σε θέση να τ΄αποδείξω. Σίγουρα πάντως ζούμε μια ακόμα θλιβερή ημέρα κι ας ευχηθούμε να είναι η τελευταία.