9/2/12

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΖΕΛΙΑΝΑΙΩΝ ΛΟΚΡΙΔΟΣ "Ο ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ"

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια από νέους ανθρώπους του χωριού μας , με όρεξη για δουλειά και καλές ιδέες να αναβιώσει ο πολιτιστικός των απανταχού απόδημων ζελιαναίων λοκρίδος ο "Οσιος Σεραφείμ. Σκοπός είναι να καταφέρουμε να συγκεντρωθούμε όλοι, όσοι καταγόμαστε από το Ζέλι και να βοηθήσουμε στην ανανέωση του χωριού μας, που,δυστυχώς, έχει αρχίσει να γερνάει. Είναι καθήκον όλων μας να εγγραφούμε στο σύλλογο και να παρέχουμε όποια βοήθεια μπορεί ο καθένας. Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται : Γ' Σεπτεμβρίου 13, Αθήνα, 6ος όροφος , τηλ 210 5239973. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι η ετήσια συνδρομή είναι 10 Ευρώ, ποσό που όλοι μπορούμε και πρέπει να διαθέσουμε.

Ο σύλλογος έχει δημιουργήσει Τράπεζας Αίματος στο Νοσοκομείο "Αγιος Σάββας". Όσοι έχουν βρεθεί στη δύσκολη θέση να χρειάζονται αίμα είτε οι ίδιοι είτε κάποιο δικό τους πρόσωπο, μπορούν να καταλάβουν τη σπουδαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα ας απευθυνθούν στο Νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" , Λεωφ. Αλεξάνδρας 171, Αθήνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναφέρουν το όνομα του συλλόγου.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε την Κυριακή 5/2/2012 στα γραφεία του Συλλόγου έγινε λόγος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Παναγιώτη Σταμάτη για την πρόθεση δημιουργίας ενός "Ταμείου Αλληλεγγύης" με σκοπό την υποστήριξη όσων συγχωριανών μας βρίσκονται σε ανάγκη. Ας ελπίσουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί και θα υποστηριχθεί από όλους μας, μια και στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, είναι απαραίτητες οι όποιες εκφράσεις ανθρωπιάς.


Τέλος, αν και οι περισσότεροι ήδη το γνωρίζετε, έχει κυκλοφορήσει το πρώτο φύλλο της επίσημης εφημερίδας του συλλόγου τα "ΖελιαΝΕΑ". Η έκδοση  είναι τριμηνιαία και διανέμεται στα μέλη του συλλόγου μέσω ταχυδρομείου. Κι εδώ η συμβολή μας κρίνεται απαραίτητη είτε αρθρογραφώντας είτε παρέχοντας όποια πληροφορία μπορεί ο καθένας, ώστε η εφημερίδα να εμπλουτιστεί σε ύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου