22/4/12

Eθνικές Εκλογές

Ο προεκλογικός στίβος έχει ξεκινήσει και όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, αντί να αποφασίζω τόσο πιο αναποφάσιστη γίνομαι. Προσπαθώ να βρω κάποιον που να λέει αλήθεια, κάποιον που να με πείσει ότι αξίζει την ψήφο μου, αλλά, δυστυχώς, σε τούτη τη χώρα που γέννησε την πολιτική, δε ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΝΕΝΑ!

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απορρίπτονται δια ροπάλου. Τα δεινά που προκάλεσε στη χώρα και στις ζωές μας η διακυβέρνηση τους από το 1974 μέχρι σήμερα δε μας φτάνει μια ζωή να τα ιστορήσουμε.

Το ΚΚΕ είναι τόσο αγκυλωμένο στο παρελθόν που δε μπορεί να μου πει κάτι.  Εξάλλου ο κομμουνισμός είναι ένα μοντέλο που δεν πέτυχε πουθενά, κι όπου επικράτησε, τελικά οδήγησε σε καθεστώτα τόσο απολυταρχικά που ακόμα και πιο σκληροί δικτάτορες θα ζήλευαν. 

Στο ΣΥΡΙΖΑ πάλι, ιδέες έχουν,  όμως είναι τόσο ανεδαφικές, που δε μπορούν να εφαρμοστούν. Κι εκείνοι, καλύτερα από μένα, το ξέρουν. Κι αν προσθέσουμε και τη ριζική μου διαφωνία με πολλές πρακτικές κι απόψεις τους, πχ  στο ρεζίλι που διοργανώθηκε προ καιρού στη Νομική με την κατάληψη από λαθρομετανάστες και πολλά ακόμα, μάλλον δεν είναι ούτε αυτοί οι κατάλληλοι.

Για τον αγαπητό κύριο Κουβέλη, ούτε λόγος. Η Δημοκρατική Αριστερά θα έπρεπε να λέγεται "ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ". Όσο κι αν ο ίδιος δεν το παραδέχεται, ο συνδυασμός του είναι ένα καθαρό παρακλάδι του ΠΑΣΟΚ. Όποιος εκ των τριτοκλασσάτων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ φοβήθηκε ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγεί με τη στάμπα του μνημονιακού, αυτομόλησε εκεί μήπως κι έχει μια ακόμα ευκαιρία.

Η κα Ντόρα πάλι...ασχολίαστο. Και μόνο το γεγονός ότι δεν "ήξερε" πως ο άντρας της είχε βγάλει εν μέσω κρίσης 1.000.000 Ευρώ στο εξωτερικό φτάνει για να καταλάβει κανείς τη σοβαρότητα και την ακεραιότητά της. Κι αν σ' αυτό προσθέσουμε και τα "βεβαρημένα" γονίδια τότε μάλλον θα πρέπει να φύγουμε τρέχοντας.

Για το ΛΑΟΣ κουβέντα δε γίνεται. Οι άνθρωποι είναι τόσο καιροσκόποι που φτύνουν εκεί που έγλυφαν και γλύφουν εκεί που έφτυναν. Και είναι τόσο μεγάλος ο βαθμός της γελοιότητάς τους, που μόλις κατάλαβαν ότι ο κόσμος δεν τρώει πια τα φούμαρά τους, ξανάπιασαν τις παλίες τους τακτικές και απόψεις, υποστηρίζοντας ανοιχτά την οπλοκατοχή κι άλλες τέτοιες μπαρούφες.

Όσο για τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" του κου Καμμένου... αλήθεια πιστεύετε ότι θα δώσει τη λύση? Καλό παιδί αλλά τη στόφα του ηγέτη δεν την έχει. Κι επίσης δεν είναι πια κι ο "πεντακάθαρος", όπως, τουλάχιστον προσπαθεί να μοστράρεται. Κι εκείνος τα παιχνιδάκια του στο χρηματιστήριο τα έπαιξε, κι ως Υπουργός, τίποτα δεν κατάφερε και εδώ που τα λέμε, χωρίς τα φράγκα του μπαμπά και τα "υπερφράγκα" του πρώην πεθερού, ίσως να μην ήταν καν στη Bουλή.

Εκείνα τα "καλόπαιδα" της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ..εε όχι! Δεν είμαι και τόσο απελπισμένη ώστε να στείλω στη Βουλή ένα μάτσο "Νεάντερνταλ" . Το μόνο που θα έκαναν σίγουρα, αν ποτέ κατάφερναν να κυβερνήσουν, είναι να φέρουμε όλοι τατουάζ με τη σβάστικα ( 卐 ) και ως επίσημο χαιρετισμό να επιβάλλουν το "Ηeil Hitler"!!


To πράγμα θέλει μεγάλη σκέψη και σύνεση. Σα λαός έχουμε πάντα την τάση να παρασυρόμαστε από όποιον μας λέει αυτά που θέλουμε να ακούσουμε, χωρίς να φιλτράρουμε το ποσοστό της αλήθειας στα λεγόμενα. Πιστέψαμε μαζικά στην "Αλλαγή" του Αντρέα και τη "Νεα εποχή" του Σημίτη και ήρθε η καταστροφή. Πιστέψαμε στην "Καλύτερη" Ελλάδα" του Καραμανλή και  παραλάβαμε καμμένη γη. Ακούσαμε το Γιώργο και το "λεφτά υπάρχουν" για να μας πει ένα μήνα μόλις αφού τον κάναμε πρωθυπουργό δια στόματος Λοβέρδου πως "δεν υπάρχει σάλιο" και να μας φορτώσει στην καμπούρα το ΔΝΤ για τα επόμενα 30 χρόνια ..και βάλε..

Το θέμα της ψήφου είναι απολύτως προσωπικό και δεν πρέπει κανείς να επηρεάζεται. Σε τούτη τη θλιβερή εποχή πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε καθαρά το τι είναι καλύτερο για τον τόπο αλλά και τη ζωή μας. Για πρώτη φορά ας αφήσουμε πίσω τα μικροσυμφέροντα και τις αγκυλώσεις μας και ας ψηφίσουμε με γνώμονα τη λογική και τη συνείδησή μας..και που ξέρετε, μπορεί στο τέλος κάτι καλό να βγει.

1 σχόλιο:

  1. μου είπαν πως προχθές στην Ντορούλα,που έκανε τσάρκα στα μέρη μας ,προσκόμισαν αρκετοί <>,δεν ξέρώ κατά πόσον ισχύει,δεν το είδα με τα ματάκια μου...αλλά σε καμιά τριανταρια χρόνια,αν υπάρχουμε μεχρι τότε,μπορεί κι να αλλάξει ο έλληνας(μικρό το γράμμα,γιατί μικροί είμαστε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή