3/5/12

Πανηγύρι Οσίου Σεραφείμ 6 Μαϊου 2012

Κι επειδή πολύ ασχοληθήκαμε με τα εκλογικά να αναφερθούμε και στα ουσιαστικά.. Την Κυριακή 6 Μαϊου  γιορτάζει ο πολιούχος μας Όσιος Σεραφείμ. Το Ζέλι απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφτείτε τον τόπο μας, όσοι δεν κατάγεστε από κει και να ανάψετε ένα κερί στη χάρη του. 


Η Κυριακή λόγω των εκλογών είναι δύσκολη όμως η παραμονή  (Σάββατο 5 Μαϊου)  είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εκδράμετε.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών  που θα τηρηθεί στον Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ είναι το εξής  :

Σάββατο 5/5 ώρα 19:00 :  Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ.

Κυριακή 6/5 πρωϊ  : Όρθρος και Θεία Λειτουργία.


Κυριακή 6/5 ώρα 19:00  : Μεθέορτος εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Οσίου.


Πέρα από το θρησκευτικό ενδιαφέρον, το Ζέλι είναι ένα εξαιρετικά φιλόξενο χωριό, που ξέρουμε να τιμάμε και να περιποιούμαστε τους ξένους. Αν έλθετε σίγουρα δε θα χάσετε. Θα έχετε τη δυνατότητα να διασκεδάσετε με παραδοσιακή μουσική και χορό μέχρι πρωϊας και να βιώσετε την εμπειρία των ρουμελιώτικων πανηγυριών.

Σας περιμένουμε όλους ...

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/5/12 2:17 π.μ.

    Δέσποινα δεν το ήξερα οτι ειναι ο πολιουχος στο Ζέλι. Μιας και η απόσταση δεν ειναι απαγορευτική θα ήθελα να το κανονίσουμε κάποια στιγμή να πάμε ολοι μαζι παρέα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευη ο Οσιος Σεραφείμ έχει γεννηθει και ασκητέψει στο Ζέλι. Οποτε θες μπορουμε να πάμε, εξάλλου η Χαλκιδα μια ωριτσα ειναι από το χωριό μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή