8/5/13

Μια απάντηση στο Χαρδαβέλλα

Ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/305541/apo-ti-vasilo-toy-horioy-sti-viky-toy-korydalloy  στην ιστοσελίδα www.newsbomb.gr στο οποίο κατά την άποψή μου, αναφέρεται υποτιμητικά στο χωρίο μας με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Επειδή θεωρώ ότι δεν πρέπει να ανεχόμαστε πλέον τα ειρωνικά σχόλια που μειώνουν τον τόπο μας, του έστειλα το ακόλουθο εμαιλ :

"Αγαπητέ κε Χαρδαβέλλα,
επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή το σημερινό σας άρθρο στο newsbomp.gr "Από τη Βασίλω του χωριού στη Βίκυ του Κορυδαλλού". Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ζέλι Φθιώτιδας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι "ένα χωριό από το πουθενά", όπως τόσο απαξιωτικά το χαρακτηρίζετε στην εισαγωγή του άρθρου σας.
Το Ζέλι Φθιώτιδας, δεν έγινε γνωστό λόγω της κας Σταμάτη. Είναι ο τόπος που έδωσε το 1527 στην Ορθοδοξία τον Όσιο Σεραφείμ, που αναγνωρίζεται και τιμάται από όλο το χριστιανικό κόσμο. Κι αν οι απεσταλμένοι σας είχαν κάνει τον κόπο να επισκεφτούν  το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, που στέκει στα μέρη μας από το 1200, αντί να αρκεστούν μόνο στα καφενεία μας, θα βλέπατε πως η ιστορία "του πουθενά" είναι μακρά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Είναι ένας τόπος που θυσίασε σ' αυτή τη χώρα τα παληκάρια του, όποτε υπήρξε ανάγκη, την εφοδίασε με εξαιρετικούς τεχνίτες και επιστήμονες, μα πάνω από όλα έδωσε στην κοινωνία καλούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους.
Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον λυπηρό να μας απαξιώνετε κατ' αυτόν τον τρόπο, περιγράφοντας διαρκώς  το χωριό μας με τα πιο μελανά χρώματα και τα ειρωνικότερα των σχολίων με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Εξάλλου η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ενοχή ή την αθωότητά των εμπλεκομένων, καθώς είναι κι η μόνη αρμόδια να το πράξει.
Tέλος, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αναγνωρίσετε το γεγονός ότι, όλοι εμείς που καταγόμαστε από αυτό το μικρό χωρίο, δεν επιδιώξαμε, ούτε επιλέξαμε τη δημοσιότητα και έχουμε την αξίωση να αποδίδεται στον τόπο μας ο απαιτούμενος σεβασμός.


Με εκτίμηση,
Δέσποινα Ζελιαναίου
email: despina.zelianaiou@gmail.com"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου