20/3/12

Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας ιδρύθηκε στις 25 Ιουνίου  1900, όταν 582 Λαμιώτες, εκπρόσωποι 99 επαγγελμάτων, δημιούργησαν ένα Σωματείο με την επωνυμία « Σύλλογος των Τεχνοεργατών εν Λαμία " και λειτουργούσε μέχρι σήμερα με 6 καταστήματα στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία. Στις 19/3/2012 η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της έθεσε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας μαζί με δύο ακόμα σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των αδυναμιών των εν λόγω τραπεζών, δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα αποκαθιστούσαν τη βιωσιμότητά τους.

Εύλογες οι ανησυχίες όλων όσων έχουν καταθέσεις ή έχουν δανειοδοτηθεί από τη συγκεκριμένη τράπεζα. Μέχρι στιγμής λέγεται ότι οι αποταμιευτές της  θα αποζημιωθούν από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Εγγυήσεων (μέγιστο ποσό 100.000 ευρώ ανά καταθέτη). Παράλληλα ξεκινά η διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα. 

Αναφορικά με τα δάνεια που είχαν χορηγήσει οι τρεις συνεταιριστικές τράπεζες, όσα εξυπηρετούνται κανονικά παραμένουν σε ισχύ και θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα ποιος θα αναλάβει την διαχείρισή τους. Για όσα είναι «στο κόκκινο» και δεν εξυπηρετούνται, θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες αναγκαστικής πληρωμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου