30/3/12

Οι "όψιμες σκουπες" του Χρυσοχοϊδη..

Πολύς ο λόγος τις τελευταίες  μέρες για τις επιχειρήσεις "σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας ή καλύτερα στο γκέτο της Αθήνας. Μπήκαμε, ανεπίσημα βέβαια, σε προεκλογική περίοδο, αφού ακόμα εκλογές δεν έχουν ανακοινωθεί, και ξεκίνησαν οι κινήσεις εντυπωσιασμού για να μας πείσουν να προσέλθουμε στις κάλπες και να τους συντηρήσουμε στις καρέκλες τους.
Και ξαφνικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θυμήθηκε τους λαθρομετανάστες...θυμήθηκε την ανοιχτή πληγή στο κέντρο της Αθήνας  αποφάσισε να την καθαρίσει. Έβγαλε χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους γύρω απ την Ομόνοια κι άρχισε να μαζεύει όποιον έβρισκε μπροστά του. Όμως απ' όλη αυτή την κίνηση εγείρονται κάποια εύλογα ερωτήματα. Γιατί η "σκούπα" άργησε 10 χρόνια? Γιατί αυτό δεν έγινε πολύ πριν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο? Γιατί επέτρεψαν να γκετοποιηθεί πρώτα το κέντρο και μετά αποφάσισαν να λάβουν μέτρα? Γιατί άφησαν να κατακλυστεί η Ομόνοια από κλεφτρόνια, παράνομες πόρνες και κάθε είδους κατακάθια και όλα αυτά να συμβαίνουν μόλις δυό βήματα από το αστυνομικό τμήμα της οδού Γ' Σεπτεμβρίου? Γιατί έπρεπε όσοι 'Ελληνες είχαν σπίτια ή καταστήματα σ' αυτές τις περιοχές να εκδιωχθούν από το φόβο και την εγκληματικότητα πουλώντας τις ιδιοκτησίες τους για ένα κομμάτι ψωμί και κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους? Κανείς δεν είχε εντοπίσει το πρόβλημα νωρίτερα? Η μόνη διαδρομή που γνωρίζουν είναι μόνο αυτή μεταξύ της Βουλής και της οικίας τους?  Και ίσως το πιο σημαντικό όλοι αυτοί, που δεν πρόλαβαν να κρυφτούν, μια και είχε τη μεγαλοψυχία ο Υπουργός να τους ενημερώσει μέσω των ΜΜΕ μια βδομάδα νωρίτερα για τη "σκούπα" , που θα μεταφερθούν? Πρόβλεψη για απέλαση απ' ό,τι ξέρω δεν υπάρχει. Πάλι ο Ελληνικός λαός θα κληθεί από το υστέρημά τους να συντηρήσει? Και ποιά είναι τελικά η λύση , να καθαρίσει προσωρινά η Αθήνα και να γεμίσει η περιφέρεια? Γιατί στην ουσία αυτή είναι η μεγαλοφυής έμπνευση του Υπουργείου. Προσωρινά να ξεβρωμίσει η Αθήνα και το πρόβλημα να μετακινηθεί σε περιοχές τις Ελλάδας, όπου τα κανάλια δε φτάνουν για να τους ξεφωνίσουν. 
Με τη Συνθήκη του Δουβλίνου η Ελλάδα έγινε ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης, αφού προβλέπει ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν απελαύνονται στις χώρες απ΄τις οποίες προέρχοναι, αλλά στέλνονται πίσω στη χώρα μέσω της οποίας εισήλθαν στην Ευρώπη. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η κύρια πύλη εισόδου λαθρομεταναστών , λόγω της γεωγραφικής της θέση, η μόνη λύση στο πρόβλημα θα ήταν η εξαίρεση της Ελλάδας από τον όρο αυτό της Συνθήκης. 
Ας αφήσουν, λοιπόν, τις επιχειρήσεις εντυπωσιασμού κι ας διαπραγματευθούν για μια φορά σοβαρά, μήπως και καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα. Κι ας θυμούνται, κάθε φορά που καλούνται στην Ευρώπη να αποφασίσουν το οτιδήποτε, πως την υπογραφή του κανείς πρέπει να προσέχει πολύ που τη βάζει. Τα έκαναν σαλάτα με το μνημόνιο, που, όπως αποδείχτηκε κανείς δεν είχε διαβάσει, ας βρουν τουλάχιστον μια λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών.
Και κάτι ακόμα, κε Υπουργέ, δεν μπορεί κανείς να πείσει ένα λαό οργισμένο κι απογοητευμένο απλά και μόνο παριστάνοντας το "Ράμπο", τα λάθη είναι πολλά για να καλυφθούν με τόσο φτηνά κόλπα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου