9/5/12

Εγερθητι!!!!!

"Εγέρθητε", αγραμματοι! Αν τόσο πολύ πιστεύετε τα ελληνικά ιδεώδη, θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζετε γραμματική. Το θέαμα απαράδεκτο, μα τόσο διαφωτιστικό για όσους μέχρι τώρα είχαν αμφιβολίες για την ακριβή ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Κι αν ως ανθρώπινα όντα σας εκφράζει να δέχεστε προσταγές από τη "χαρά των αναβολικών", που μπορεί μόνο με τους διογκωμένους δικέφαλους να σας επιβληθεί, τότε δεν έχω κάτι να σας πω, ούτε, προφανώς, μπορώ να σας πείσω.
Σκεφτείτε, όμως,έναντι ποιού πρέπει να εγερθείτε ! Η διαδρομή του γνωστή και μη εξαιρετέα, όπως και οι ακραίες του θέσεις. Όσο για τη διανοητική του κατάσταση, ακούγοντας τον να μιλά σ' εκείνη την αισχρή συνέντευξη, θεωρώ ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Και πραγματικά, για πρώτη φορά, έδωσα δίκιο στους δημοσιογράφους που του στερήσαν προεκλογικά το βήμα.
Κάθε ακραίο είναι κακό κι εδώ δε μιλάμε απλά για τα άκρα, μιλάμε για τη χειρότερη έκφραση του φασισμού. Η κοινωνία δεν είναι στρατός να οφείλουμε όλοι σεβασμό και πίστη στο στρατηγό. Αν δεν θέλω να τον προσκυνήσω ή να τον χαιρετίσω, απλά δε θα το κάνω, κι αυτό ορίζει και η ελευθερία του ατόμου και η δημοκρατία και κανείς ανεγκέφαλος νεάντερνταλ δε μπορεί να με αναγκάσει να αποδώσω τιμές στον όποιο διαταραγμένο. Περισσότερο δε απ όλα με τρομάζει το ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ποτέ τελικά δε μαθαίνουμε από τα λάθη των προηγούμενων. Απλά θα σας πω ότι κι ο Χίτλερ κάποτε εξελέγη από αγανακτισμένους κι απελπισμένους Γερμανούς με τα  γνωστά, ολέθρια αποτελέσματα.

9 σχόλια:

  1. 553 ψήφισαν στο γραφικό χωριό μας...,εν έτη 2012 και οικονομικής κρίσης,εκ των οποίων οι 300 τον έριξαν!!!σε νδ και πασόκ.
    τελικά μας φταίει το εγέρθητι ή εγέρθητε της χρυσής αυγής???????
    ας σταματήσουμε να βλέπουμε όλοι μας λίγο τηλεόραση και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/5/12 10:03 π.μ.

      εδω βρέθηκαν άνθρωποι να ψηφίσουν το εγερθητι-το-τω και σας κάνει εντύπωση που ψηφίσαν το δικομματισμό μετά τις ατελείωτες ώρες πλυντηρίου από τα μμΑπχαύνωσης. Μάλλον μπερδεύουμε τα θέματα μεταξύ τους. Άλλο ο λόγος που δεν επλήγη τόσο πολύ στο συγκεκριμένο μέρος ο δικομματισμός και άλλο που βρίσκονται άνθρωποι να ψηφίσουν τέτοιες ιδεολογίες (προφανώς και είναι ανιστόριτοι, διότι αν εγνώριζαν για τα κατορθώματα του ναζισμού στη Ελλάδα και για το πόσες ψυχές <> πραγματικά στα χέρια τέτοιων ανθρώπων θα άλλαζαν σίγουρα γνώμη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Οι απώλειες ειναι τεράστιες και φυσικά αδύνατο να υπολογιστούν στο ακέραιο. Ο "επισημος" υπολογισμος μιλα για 300.000 θυματα,οι ψηφοι που πηρε η συγκεκριμενη παραταξη 440.894..αν το καλοσκεφτεις ειναι τραγικο....
      Πανω απο 50 ολοκαυτωματα εγιναν απο τα ναζιστικα στρατευματα στην Ελλάδα. Για τα δυο πιο γνωστα ο απολογισμος εχει ως εξης : Δίστομο : 228 Καλάβρυτα : 696 νεκροί.

      Διαγραφή
  2. To γεγονός οτι τόσοι άνθρωποι ψήφισαν τα δυο μεγάλα κόμματα δεν είναι απλά κακό αλλά..κατάντια. Θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται στο μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των ψηφοφόρων.Δυστυχώς, είναι γνωστό ότι οι ηλικιωμένοι πιο εύκολα αλλάζουν θρησκεία παρά κόμμα. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι και το "εγερθητι" θα έπρεπε να μας ενοχλεί ή έστω να μας προβληματίζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε,αφού σηκώσεις κεφάλι απο το διάβασμα της ιστορίας μας και βρεις τον χρόνο να μας πείς την ταυτότητά σου,μετά έλα να μου κάνεις και ένα μάθημα!!!!!!!αλλά Δέσποινα δεν μας λές και πόσους ψήφους πήρε η συγκεκριμένη παράταξη σε Δίστομο και καλάβρυτα!!!!τυχαίο???και σε πληροφορώ επίσης πως η γενιά των 40-50,δεν θεωρούνται ηλικιωμένοι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να μην αναφερθώ και στην απείρου κάλλους ή "κάλου" δήλωση ότι ο Χιτλερ είναι μια προσωπικότητα που θα κρίνει η ιστορία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακη μου, ο μέσος όρος ηλικία στο Ζέλι δεν είναι τα 40 χρόνια αλλά τα 65 δυστυχώς κι αυτοί θεωρούνται ηλικιωμένοι :) Η ψήφος των κάτω των 50 φάνηκε πιστεύω στα 263 ψηφοδέλτια που πήγαν στα υπόλοιπα κόμματα εκτός των δύο μεγάλων. Στα Καλάβρυτα η Χρυσή Αυγή πήρε 635 φήφους και στο Δίστομο 335 όμως αυτό δεν ακυρώνει ούτε την ιστορία ούτε και δίνει άφεση στην πόζα του κου Κασιδιάρη με φόντο τη σημαία με τη σβάστικα (γιατί ήταν η κανονική κόκκινη σημαία με την μαύρη σβάστικα του ναζισμού και όχι το αρχαιοελληνικό σύμβολο) και σαφώς δεν ακυρώνει τα σχόλια των αξιότιμων βουλευτών της ΧΑ στο facebook (βεβαια αυτό πριν εκλεγούν)ότι οι φούρνοι του Αούσβιτς καιτου Ματχάουζεν έκαναν τα καλύτερα ψητα!!! Τώρα όσον αφορά την ανωνυμια ο καθένας έχει το δικαίωμα να τη διατηρεί όταν το επιθυμεί και γι αυτό δεν μπορούμε να τον ψέξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή