27/3/13

"ΗΡΘΕΝ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.."

Κυπριακή έκφραση ο τίτλος, γνωστή σε πολλούς που ενίοτε χρησιμεύει κι ως ανέκδοτο, καθώς στην Ελλάδα έχει άλλη -  "χτύπα ξύλο" - σημασία. Μια φαινομενικά εύρωστη οικονομία κατέρρευσε εν μια νυκτί σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Μα τόσο εύκολο? Πολλές οι αναλύσεις τις τελευταίες μέρες. Τι έφταιξε ή ποιός? Κι είναι αλήθεια τόσο απλό να καταστρέψεις ένα λαό σε μια βδομάδα? Γιατί περί αυτού πρόκειται.
Το "όχι' έπαιξε το ρόλο του δεν ήταν όμως καθοριστικό. Η απόφαση, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, φαίνεται πως είχε ληφθεί εξαρχής κι ίσως το θέμα με το κούρεμα των μικροκαταθετών  ήταν η μπλόφα που χρειαζόταν για να δικαιολογηθεί η ολική καταστροφή.
Οι Κύπριοι δεν πλήρωσαν το 'ηρωικό όχι'  γιατί τελικά δεν είχε κανέναν ηρωισμό. Πλήρωσαν την ΑΟΖ, τη συγκέντρωση τόσων ξένων κεφαλαίων στις τράπεζές τους και τα παιχνίδια  με τη Ρωσσία, που, βέβαια, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις τους γύρισε την πλάτη.
Τώρα ποιους εξυπηρετεί η κατάσταση? Τον Πούτιν, πρώτο και καλύτερο. Βρήκε την αφορμή να επαναπατρίσει όλα τα ρωσσομαφιόζικα κεφάλαια , που όλον αυτόν τον καιρό "ξεπλένοταν" στη Μεγαλόνησο. Η αβεβαιότητα που δημιουργείτε τον βοηθά να μαζέψει πίσω  το ρωσσικό χρήμα το σκορπισμένο στα ανά την ευρώπη "πλυντήρια'.
Τη Γερμανία, φυσικά, καθώς  οι Γερμανικές τράπεζες φαίνονται οι μόνες που μπορούν να δώσουν μια κάποια εξασφάλιση σε όποιον έχει δυό δραχμές και θέλει να τις σιγουρέψει. Εξάλλου ήδη οι ψίθυροι, ότι κι οι άλλοι  φορολογικοί παραδείσοι π.χ. Λουξεμβούργο και Μάλτα θα ακολουθήσουν την Κύπρο, έχουν ήδη αρχίσει, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη Γερμανική σιγουριά.
Πάνω απ' όλους, όμως, βολεύει την ίδια την ευρωπαϊκή ένωση γιατί έδωσε το μήνυμα και στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο, ότι μαγκιές οι ισχυροί δε σηκώνουν. Το μάθημα της Κύπρου ήταν σκόπιμο προς παραδειγματισμό Ισπανών, Ιταλών και Πορτογάλων, που έχουν ακόμα το "θράσος' ν' αντιστέκονται στην καμόρα των Βρυξελλών. 
Όταν η απόφαση παρθεί, κανείς λαός δεν έχει σωτηρία κι αν χθες ήταν η δική μας σειρά και σήμερα της Κύπρου σιγά σιγά θα ρθει κι όλων των υπολοίπων γιατί    για να τελειώσει το ντόμινο που στήθηκε πρέπει να πέσουν όλα τα πιόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου